Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Losser
 
 
Bezinning en Inspiratie Bezinning en Inspiratie
De commissie Bezinning en Inspiratie heeft als taak het bevorderen van de persoonlijke geloofsbeleving op kerkelijk en pastoraal terrein. Daarnaast schenkt zij aandacht aan culturele en maatschappelijk aspecten van het kerk zijn. De commissie doet dit door lezingen, gespreksgroepen en andere activiteiten te organiseren.
 .
In de commissie werken de protestantse gemeenten van Losser en Glanerbrug samen. De activiteiten vinden in beide gemeenten plaats.
 
De leden van de commissie zijn:
ds. Hennie Marsman  Losser vzr  06 29492531
Wilma ten Bolscher Losser
Thea Vrieling Glanerbrug
ds.Hans Kroeskop Glanerbrug
Georg van Slageren Losser

Het e-mailadres van de commissie Bezinning en Inspiratie: bezinning@protestantsegemeentelosser.nl
 
‘Verbondenheid’ is het thema van het programma van B & I voor het seizoen 2022/2023. Want na ruim twee jaren waarin we ons soms geïsoleerd voelden door de maatregelen in verband met het corona-virus, is ons verlangen naar verbondenheid zeker niet minder, maar eerder meer geworden.

Verbondenheid is ook de titel van het fraaie kunstwerk van Annemiek Punt, dat we met haar instemming, mochten afbeelden op de voorzijde van ons programmaboekje. De glaskunst van Annemiek inspireerde Marinus van den Berg, hij schreef een dichtbundel met die naam en komt er op een zondagmiddag over spreken. Andere sprekers zijn ds. Reinier Gosker over onze verbondenheid als christenen met het Jodendom en Rietie Kenter over wat heiligen ons kunnen vertellen over oorlog en vrede. En in december doet het Brook Duo met zijn befaamde Kerkentour Losser weer aan.

Omdat samen zingen bijdraagt aan verbondenheid tussen mensen, organiseren we dit seizoen twee zangavonden. Een keer in Glanerbrug en een keer in Losser. U bent natuurlijk welkom op beide avonden. Ook kunt u kennismaken en meezingen met verschillende versies van het Onze Vader tijdens een zondagmiddag, waarop ds. Hennie Marsman de achtergronden hiervan toelicht.

In de doordeweekse programmering komt u, naast bekende activiteiten, ook een kring over Bonhoeffer tegen. Als voortzetting van de lezing van vorig seizoen gaan we samen onder leiding van ds. Hans Kroeskop teksten van Dietrich Bonhoeffer lezen en met elkaar bespreken.

We zijn blij u dit seizoen opnieuw een mooi en gevarieerd programma te kunnen bieden. We wensen u veel bezinning, inspiratie en verbondenheid! De commissie B&I: Wilma ten Bolscher, ds. Hans Kroeskop, ds. Hennie Marsman, Georg van Slageren en Thea Vrieling.Programma 2022/2023 van de werkgroep Bezinning en Inspiratie  Klik hier
terug
 
 
 
 

vergadering consistorie
datum en tijdstip 31-05-2023 om 19:30 uur
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 04-06-2023 om 10:00
meer details

Koffie bij Aleida
datum en tijdstip 07-06-2023 om 10:00 uur
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 11-06-2023 om 10:00
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 18-06-2023 om 10:00
meer details

 
Geven met Givt
uitleg
voorbeeld
 
Veel gestelde vragen (FAQ)
klik hier
 
Kenmerkend aanzien

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.