Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Losser
 
 
Bezinning en Inspiratie Bezinning en Inspiratie
De commissie Bezinning en Inspiratie heeft als taak het bevorderen van de persoonlijke geloofsbeleving op kerkelijk en pastoraal terrein. Daarnaast schenkt zij aandacht aan culturele en maatschappelijk aspecten van het kerk zijn. De commissie doet dit door lezingen, gespreksgroepen en andere activiteiten te organiseren.
 .
In de commissie werken de protestantse gemeenten van Losser en Glanerbrug samen. De activiteiten vinden in beide gemeenten plaats.
 
De leden van de commissie zijn:
ds. Hennie Marsman  Losser vzr  06 29492531
Thea Vrieling Glanerbrug
ds.Hans Kroeskop Glanerbrug
Georg van Slageren Losser

Het e-mailadres van de commissie Bezinning en Inspiratie: bezinning@protestantsegemeentelosser.nl

‘Bronnen van inspiratie’ is het thema van het programma van de commissie Bezinning en Inspiratie voor seizoen 2023-2024.

Inspiratie is iets wat je overkomt. Je wordt geïnspireerd, je ontvangt het. Mensen vinden op verschillende plekken hun bronnen van inspiratie. In de natuur, in de kerk of in muziek bijvoorbeeld.
Dit seizoen hebben we drie mensen uitgenodigd om over hun bronnen van inspiratie te vertellen. Dagobert Bergmans zal vertellen over de natuur als inspiratie voor het Voedselbos Glanenerbeek. Harold Vriesema neemt ons mee door bijzondere orgelmuziek te spelen, muziek uit films en musicals. En Jos de Heer vertelt over de muziek uit de bundel van zijn overgrootvader Johannes de Heer. Zijn liederen hebben velen geïnspireerd en we zullen niet alleen luisteren naar verhalen over de overgrootvader van Jos, maar ook samen zingen.

Vorig jaar organiseerden we twee zangavonden. Een keer in Glanerbrug en een keer in Losser. Omdat we vermoeden dat de middag voor velen een gunstiger tijdstip is, hebben we de aanvangstijd nu verplaatst naar 15.00 uur.

In de doordeweekse programmering komt u de bekende activiteiten tegen: Koffie bij Aleida in Losser, de Vrouwengespreksgroep en de Mannensociëteit in Glanerbrug en de stiltewandelingen in de buitenlucht om er maar een paar te noemen.

We zijn blij u dit seizoen opnieuw een mooi en gevarieerd programma te kunnen bieden. We wensen u veel bezinning en inspiratie!

De commissie B&I: ds. Hans Kroeskop, ds. Hennie Marsman, Georg van Slageren en Thea Vrieling.Programma 2023/2024 van de werkgroep Bezinning en Inspiratie.  Klik hier
terug
 
 
 
 
300 jarig bestaan Martensorgel Protestantse Kerk Losser in 2025
meer
 

Stilte wandeling
datum en tijdstip 25-05-2024 om 08:00
meer details

Kerkdienst zorgcentrum
datum en tijdstip 25-05-2024 om 10:00 uur
meer details

Kerkdienst Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 26-05-2024 om 10:00 uur
meer details

vergadering consistorie
datum en tijdstip 29-05-2024 om 19.30 uur
meer details

Samen vieren en zingen
datum en tijdstip 31-05-2024 om 19:45
meer details

 
Herfstreis naar Taizé
meer
 
Oecumenische Kerkentuin OASE – Christenen aan de grens
meer
 
Connect 2023-2024
meer
 
Programma Bezinning & Inspiratie 2023-2024
meer
 
Jongerenwerk 2022-2023
Klik op de regel voor meer informatie over:

A. Connect
B. Gespreksgroep/Catechese voor jongeren

 
 
Kenmerkend aanzien

 
Geven met Givt
uitleg
voorbeeld
 
Veel gestelde vragen (FAQ)
klik hier
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.