Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Losser
 
 
jongeren catechese jongeren catechese
Catechisatie voor jongeren, seizoen 2023-2024

Gespreksgroep/Catechese voor jongeren
Geloven, naar de kerk gaan en op een actieve manier met geloof bezig zijn. Wat houdt jou nu bezig in deze snelle en onzekere tijd? Heeft het christelijk geloof daarin een plek? Welke (levens)vragen heb je? Hoe zit dat met God, Jezus en Zijn Geest? Waarom zoeken mensen elkaar op in de kerk, niet alleen in Nederland maar wereldwijd? Tijdens de gespreksgroep/catechese willen we daar samen naar op zoek gaan in een open en gezellige sfeer. Tweemaal per maand een uurtje, van na de herfstvakantie tot aan Pasen, in zowel Losser als in Glanerbrug. Het tijdstip stellen we vast in overleg.
In Glanerbrug wordt dit seizoen eveneens belijdeniscatechese aangeboden. We gaan op zoek naar wat de christelijke kerk vanaf haar ontstaan heeft gedreven en later in haar belijdenisgeschriften heeft willen zeggen/uitdrukken. Ook kijken we naar wat onze landelijke Protestantse Kerk van Nederland in haar Kerkorde daarvan zegt.
Maar het belangrijkste is natuurlijk dat we samen op zoek gaan naar wat belijden en kerkzijn in deze tijd voor jou betekent. Kom je wellicht tot de
ontdekking dat sommige belijdenissen verrassend actueel zijn, herkenbaar in deze tijd. Meedoen wil niet zeggen dat je ook belijdenis in de kerk moet doen, dat is een keuze die je uiteindelijk zelf bewust dient te maken. We gaan dus net als voorheen in een ontspannen en open sfeer met elkaar in discussie over de basis van het christelijk geloof. Het tijdstip stellen we vast in onderling overleg.
Waar: in Losser en in Glanerbrug
Wanneer: van de herfstvakantie tot de paasvakantie, twee keer per maand
Tijd: in overleg
Contact: ds. Hennie Marsman (Losser), ds. Hans Kroeskop (Glanerbrug)
 
terug
 
 
 
 

vergadering moderamen
datum en tijdstip 30-11-2023 om 09.30 uur
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 03-12-2023 om 10:00
meer details

Oase Adventstreffen
datum en tijdstip 03-12-2023 om 15.00 uur
meer details

Koffie bij Aleida
datum en tijdstip 06-12-2023 om 10:00
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 10-12-2023 om 10:00
meer details

 
Connect 2023-2024
meer
 
Programma Bezinning & Inspiratie 2023-2024
meer
 
Geven met Givt
uitleg
voorbeeld
 
Veel gestelde vragen (FAQ)
klik hier
 
Jongerenwerk 2022-2023
Klik op de regel voor meer informatie over:

A. Connect
B. Gespreksgroep/Catechese voor jongeren

 
 
Kenmerkend aanzien

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.