Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Losser
 
 
FAQ veel gestelde vragen FAQ veel gestelde vragen
Klik voor meer informatie op de ondersteepte blauwe tekst.

Ik wil graag meer weten over het geloof.
Als je graag meer wilt weten over het christelijk geloof, dan is de kerk een goede plek om je vragen te stellen.
  • Door de week
Door de week zijn er in de kerk gespreksgroepen om samen over je geloof te praten. De diverse groepen staan vermeld in het programmaboekje van ‘Bezinning en Inspiratie’ 
  • Catechisatie
Daarnaast wordt er catechisatie gegeven, dat is: onderwijs over de basics van het geloof. Catechisatie is er voor jongeren van 12 tot 20 jaar, maar ook voor volwassenen. Ben je geïnteresseerd in het volgen van catechisatie? Neem dan contact op met de dominee .
  • Kerkdienst op zondag
En natuurlijk gaat het op zondagmorgen in de kerkdienst ook over het geloof. In de preek wordt er uitleg gegeven over de Bijbel over de vraag hoe we ons geloof kunnen toepassen in ons dagelijks leven. Iedereen is welkom om een kerkdienst bij te wonen, dat kan elke zondagmorgen van 10 tot 11 uur. 
Zie ook de website van de (landelijke) Protestantse Kerk in Nederland: http://www.protestantsekerk.nl/geloof

Ik wil lid worden van de kerk
Ben je nog geen lid van de kerk? Of ben je lid van een andere kerk, maar wil je lid worden van onze Protestantse Gemeente? Neem dan contact op met de dominee of stuur een mail naar de ledenadministratie, info@protestantsegemeentelosser.nl

Ik ben nieuw hier.
Ben je onlangs verhuisd en nieuw in deze gemeente? Wanneer je contact opneemt met de dominee, maakt zij een afspraak met je voor een kennismakingsbezoek. Zij zal je informeren over de activiteiten en de mogelijkheden in onze gemeente.

Hoe kun je ons bereiken
De belangrijkste gegevens vind je onder contact.
Heb je vragen voor de ledenadministratie? Mail dan naar: info@protestantsegemeentelosser.nl

Wat moet ik doen als ik ernstig ziek ben en graag bezoek vanuit de kerk wil ontvangen?
Als u ernstig of langdurig ziek bent en graag bezoek vanuit de kerk wilt ontvangen, kunt u contact opnemen met één van de ouderlingen of pastorale medewerkers. 

Meeleven met elkaar
Als gemeente willen we graag bij lief en leed met elkaar meeleven. Mocht u horen dat een gemeentelid ernstig of langdurig ziek is, dan stellen we het op prijs dat u dat doorgeeft aan een ouderling, pastoraal medewerker of de dominee. Samen willen we naar elkaar omzien en daar hebben we uw hulp bij nodig.

Wat moet ik doen bij opname in een ziekenhuis of verpleeghuis?
Wordt u in het ziekenhuis of in een verpleeghuis opgenomen en wilt u graag bezoek vanuit de kerk ontvangen? Wanneer u contact opneemt met een ouderling, pastoraal medewerker of de dominee en uw gegevens aan ons doorgeeft, proberen wij u zo spoedig mogelijk te bezoeken.

Wat moet ik doen bij een geboorte?
Wanneer u een kindje heeft gekregen via geboorte of adoptie, dan stellen we het op prijs dat u ons daarover informeert. Wanneer u contact opneemt met een ouderling, pastoraal medewerker of de dominee en uw gegevens aan ons doorgeeft, proberen wij u in overleg te bezoeken.

Ik wil mijn kind graag laten dopen.
Wanneer u lid bent van een gemeente van de Protestantse Kerk in Nederland, kunt u uw kind bij ons laten dopen. We vragen u om dan contact op te nemen met de dominee. Zij zal dan, ter voorbereiding op de doop, een gesprek met u voeren. De doop vindt doorgaans plaats in een kerkdienst op zondagmorgen. In overleg met u wordt een datum voor de doopdienst vastgesteld. Ook voor inhoudelijke vragen omtrent de doop kunt u contact opnemen met de dominee.

Ik ben volwassen en wil graag gedoopt worden.
Wanneer u als volwassene gedoopt wilt worden, kunt u contact opnemen met de dominee. Zij zal dan een aantal gesprekken met u voeren, over uw motivatie en over de betekenis van de doop. De doop vindt doorgaans plaats in een kerkdienst op zondagmorgen. In overleg met u wordt een datum voor de doopdienst vastgesteld. Ook voor inhoudelijke vragen omtrent de doop kunt u contact opnemen met de dominee.

Ik wil graag belijdenis van mijn geloof doen.
Wie als kind gedoopt is , kan als volwassene zijn doop be-amen door belijdenis van het geloof te doen. Wie als volwassene gedoopt willen worden, doen voorafgaand aan hun doop belijdenis van hun geloof. Belijdenis doen wil zeggen, dat je in een kerkdienst tegenover God en de gemeente uitspreekt dat je in God gelooft. Iedereen mag dat dan horen. Voor degenen die belijdenis van hun geloof willen doen, biedt de dominee  belijdeniscatechisatie aan. Dit kan in een groep plaatsvinden of tijdens een aantal persoonlijke gesprekken. Je kunt hiervoor contact opnemen met de dominee.

Ik wil graag trouwen in de kerk.
In de kerk kun je een zegen van God vragen over je huwelijk. Dit kan plaatsvinden nadat je een burgerlijk huwelijk hebt gesloten. In onze kerk kunnen ook echtparen van gelijk geslacht een zegen ontvangen over hun huwelijk.
Wanneer je wilt trouwen in de kerk, neem je contact op met de dominee. Zij zal dan een aantal gesprekken met jullie voeren, over je motivatie en over de betekenis van de zegening van het huwelijk.

Ik wil graag een kerkelijke uitvaart.
Wanneer u in de toekomst een kerkelijke uitvaart wilt, of wanneer u voor een naaste een kerkelijke uitvaart wilt regelen, neemt u contact op met de dominee.
Een kerkelijke uitvaartdienst kan plaatsvinden in de kerk of in het crematorium. Wilt u dit vooraf regelen voor uzelf, of wilt u dit regelen voor een overleden naaste, dan neemt u contact op met de dominee. Zij zal een gesprek met u voeren over uw wensen ten aanzien van de invulling van de uitvaartdienst. Aan een kerkelijke uitvaart zijn kosten verbonden. U vindt hier een overzicht van de kosten.
Heeft u vragen over de invulling van een kerkelijke uitvaartdienst? Neemt u dan contact op met de dominee.

Ik wil mijn lidmaatschap van de kerk beëindigen.
Uitschrijven als lid van de Protestantse Kerk kan door je uit te schrijven bij de gemeente waar je ingeschreven staat.
Dat kan door een brief of e-mail te sturen naar de kerkenraad van de desbetreffende gemeente.

Protestantse Gemeente Losser
Raadhuisplein 2-4
7581 AG Losser
info@protestantsegemeentelosser.nl


 
terug
 
 
 
 
300 jarig bestaan Martensorgel Protestantse Kerk Losser in 2025
meer
 

Kerkdienst zorgcentrum
datum en tijdstip 20-04-2024 om 10:00 uur
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 21-04-2024 om 10:00 uur
meer details

open kring in Overdinkel
datum en tijdstip 24-04-2024 om 10:00 uur
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 28-04-2024 om 10:00 uur
meer details

kring ik geloof geloof ik
datum en tijdstip 28-04-2024 om 13.00 uur
meer details

 
Herfstreis naar Taizé
meer
 
Kenmerkend aanzien

 
Oecumenische Kerkentuin OASE – Christenen aan de grens
meer
 
Connect 2023-2024
meer
 
Programma Bezinning & Inspiratie 2023-2024
meer
 
Jongerenwerk 2022-2023
Klik op de regel voor meer informatie over:

A. Connect
B. Gespreksgroep/Catechese voor jongeren

 
 
Geven met Givt
uitleg
voorbeeld
 
Veel gestelde vragen (FAQ)
klik hier
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.